Vad bör en förbandslåda bestå av?

En olycka kan lätt hända även på hemmaplan och för att du ska kunna behandla sår eller plåstra om dina familjemedlemmar är det alltid bra att ha en komplett förbandslåda som du kan ta fram. Det är flera saker som bör inkluderas och som du enkelt kan komplettera med från Apotea. Dessa saker bör en bra förbandslåda bestå av!

Bandage och plåster

Oavsett om du behöver plåstra om ett skoskav, ett skrapsår på ditt barns knän eller linda in en stukad fot så kommer flera olika typer av bandage och plåster vara bra att inkludera i din förbandslåda. Det är viktigt att det finns någonting för att linda om lite olika typer av sår och skador. Dessutom måste du komplettera med sårtejp eller häften till bandagen så att de hålls på plats.

Sårtvätt

Innan du sätter på ett plåster så är det alltid bra om du torkar av såret med sårtvätt. Detta minskar risken för att en infektion i såret uppstår och sårtvätt är därför mycket bra att komplettera din förbandslåda med. Detta kan du köpa på samtliga Apotek och även i många större matbutiker.

Brandfilt är bra att ha hemma

Men ibland är en liten större olycka framme. Det kan därför vara bra att ha en brandfilt hemma om någon i familjen skulle råka ut för eld. Framförallt under sommaren är det många bränder som uppstår när det grillas. Så att ha en brandfilt hemma gör att du kan minska risken för att stora brännskador uppstår!