Fördelar med att träna mer utomhus

Om du älskar att träna inomhus kommer du kunna få fler adderade fördelar om du förflyttar lite av träningen utomhus. Här finns det många olika träningsformer som du kan testa på. Både mer stillsamma aktiviteter som lugna promenader eller intensiv träning där löpning tillhör det allra vanligaste. Så vilka fördelar får du om du tränar mer utomhus?

Mer frisk luft och solsken

Att träna mer utomhus kommer ge flera hälsofördelar. Framförallt kommer du att andas mer frisk luft och även exponeras för mer solljus, vilket är viktigt för att D-vitamin ska kunna bildas i kroppen. Så ge dig ut på mer promenader och kanske också du kan testa på lite längre vandringsturer om du köper skalbyxor för vandring här?

Du kan träna mer varierat

Du kan också få en bättre effekt på din träning om du tränar lite mer varierat. Så det är perfekt att kombinera din styrketräning på gymmet med cykling, löpning eller promenader utomhus. Du kan höja pulsen och stärka konditionen. Om du tränar i skogen så kan du också få upp ett bättre flås, eftersom ditt hjärta får jobba lite mer när det är mer kuperat. 

Framförallt är det viktigt att du hittar en träningsform som passar dig och det finns mycket att välja mellan. Dessutom kan du basera valet av utomhusträning efter tiden på året. Kanske testa på att paddla kajak under sommaren eller testa på att åka skidor när den första snön har fallit? Utomhusträning är också någonting som du kan göra med familjen eller dina vänner.